Outplacement
Vol vertrouwen naar nieuw werk
Ontslag…. En dan? Een fusie, reorganisatie of verhuizing van de werkgever. Of de werknemer heeft een arbeidsconflict, verveelt zich in z’n huidige functie, of ziet geen kansen om door te groeien. De redenen waarom werknemers hun huidige werkgever al dan niet gedwongen verlaten, zijn legio. In alle gevallen is de uitkomst dezelfde: afscheid nemen is voor zowel de werkgever als de werknemer pijnlijk. Een doeltreffend outplacementtraject kan dat leed aanzienlijk verzachten. Sterker nog: beide partijen kunnen met een degelijke begeleiding een zonniger toekomst tegemoet zien.
Heft in eigen hand Niet alleen de werkgever, ook de werknemer kan het initiatief tot een outplacementtraject nemen. Geen van beide is daartoe verplicht, maar een goede, sociale werkgever die genoodzaakt is een of meerdere werknemers te ontslaan, biedt hun dat traject vrijblijvend aan. In dat geval zijn de kosten voor de werkgever. Als de werknemer enigszins invloed op het outplacementtraject wil uitoefenen, neemt hij of zij zelf het voortouw. Werknemers krijgen bij ontslag immers een transitievergoeding die voor outplacement kan worden ingezet. Doel van outplacement is altijd het vinden van nieuw werk.
Nieuwe energie Om de juiste keuzes te maken is grondig vooronderzoek nodig. Numa’s outplacementtraject ziet in dat onderzoek niets over het hoofd en begint met het niet te onderschatten belang van verwerking van het ontslag.
Want hoe je het ook wendt of keert, ontslagen worden of ontslag nemen brengt onzekerheid met zich mee. Of boosheid, of twijfel aan eigen kunnen. Niet bepaald emoties waarbij iemand lekker uit de verf komt. Wie het vertrouwen in zichzelf weer wil ontdekken, en vol goede moed een nieuw avontuur aan wil gaan, doet een beroep op ons.
We kunnen je begeleiden bij het vinden van nieuw perspectief en dat geeft energie voor de volgende stap. Vakkundig, empathisch en daadkrachtig plaveien we de route naar die zonnige toekomst.